У Кремлі дуже хочуть бути цивілізованими

Понеділок, 23 листопада 2009, 19:55

Президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія не втрачає друзів на пострадянському просторі.

"Потрібно тверезо дивитися на речі. Ми нікого з друзів не втратили. Ми ні з ким не розмовляємо мовою ультиматумів. Це було б непродуктивно і неправильно", - сказав він у розмові з білоруськими журналістами.

Відповідаючи на питання, чи не побоюється він, що Росія в результаті своєї політики втратить певну нішу в СНД, Медведєв підкреслив: "Я нічого не боюся. Якби я чогось боявся, я б президентом не працював".

Як зазначив Медведєв, "ніяких ультиматумів немає, але це не означає, що у Росії не повинно бути своїх економічних інтересів".

"Але ми повинні все-таки працювати на базі ринкових відносин, ми не можемо торгувати за цінами, які істотно відрізняються від світових цін", - сказав президент РФ.

За його словами, позиція Росії полягає в тому, щоб "створити єдині умови для торгівлі, щоб нікому не було образливо, щоб мита були розумними".

"Саме це дозволить запобігати всякого роду конфліктам, які були в цьому році", - вважає Медведєв.

При цьому він зазначив, що "у нас, слава Богу, ніякої газової війни з Білорусією немає".

"У нас була дуже складна ситуація з українськими споживачами в силу політичних труднощів, які переживає українська держава. Але з Білорусією цього немає", - заявив президент РФ.

"Ми просто досить довго обговорюємо умови, але, зрештою, виходимо на остаточні, розумні, компромісні домовленості", - підкреслив Медведєв.

Тому, зазначив президент, "Росія нікого не втрачає, вона хотіла б працювати цивілізовано, так, як це влаштовує наших партнерів".

"Якщо ми так будемо працювати, у нас будуть найкращі, теплі, дружні відносини", - вважає Медведєв.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...