Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тих, хто незаконно отримав візу до США, хочуть депортувати

Вівторок, 24 листопада 2009, 14:46

Американські візи в обхід правил купили 500 українців, ці особи встановлюються, вирішується питання про їх депортацію до України.

Про це пише газета "Сегодня", нагадуючи, що американське ФБР та українське ГУБОЗ нещодавно викрили міжнародне злочинне угруповання, яке діяло під прикриттям співробітників дипломатичної місії Штатів в Україні.

Ті за $10-12 тисяч відкривали охочим виїхати до США багаторазові візи з гарантією наступного отримання прав водія, які у Штатах посвідчують особу, що дає можливість ідентифікувати людину як громадянина США.

За уточненими даними, послугами угруповання скористалися не 40, як повідомлялося раніше, а близько 500 вихідців із Тернопільської, Івано-Франківської, Київської областей та Києва, які виїхали в Штати і отримали там водійські посвідчення, страховки, інші документи, що допомагають при здобутті американського громадянства.

Зараз ці особи встановлюються, ідентифікуються, і вирішується питання про їх депортацію до України.

"Вони вже навряд чи коли-небудь зможуть поїхати в США – в'їзд їм туди закриють", - сказав виданню на умовах анонімності співробітник ГПУ.

"Але оскільки ці люди потрапили туди за справжніми, а не підробленими візами, притягнути їх до відповідальності, на мій погляд, не вдасться ні в Штатах, ні в Україні", - додав він.

"Деякі після депортації погрожують ще й до суду подати – мовляв, продали тут квартири, дачі, машини, цінності, а тепер залишилися ні з чим. І доведіть, що ми платили за візи комусь у кишеню", - зазначив співробітник Генпрокуратури.

Що ж стосується 7 членів ОЗГ, включаючи 2-х звільнених службовців посольства в Києві (громадян України) і директора великої київської турфірми, то, на думку джерела, їм уникнути покарання не вдасться, але ступінь провини визначать судові інстанції.

В Україні порушено дві кримінальні справи – їх розслідує столичний міліцейський Главк.

Щоб закріпити оперативні матеріали і довести протиправні дії учасників угруповання, ролі звичайних "клієнтів" зіграли агент ФБР і два співробітники ГУБОЗ.

Українським оперативникам довелося навіть додатково відкрити шенгенські візи й на декілька днів виїхати з ними до Європи – з такими позначками кандидати на виїзд у США користувалися на співбесіді в американському посольстві більшою довірою.

У деяких турфірмах кажуть, що даний скандал їм роботу поки не ускладнив, але побоюються, що посольство США може припинити видачу українським громадянам 5-річних мультивіз.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...