Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Друга" Лозинського в Генпрокуратурі катували - адвокат

Вівторок, 24 листопада 2009, 17:14

У слідства немає доказів вини екс-міліціонера Михайла Ковальського у загибелі Валерія Олійника.

Про це заявив його адвокат Олександр Мартиновський.

"З самого початку розслідування загибелі Олійника жодних об'єктивних доказів, які б вказували на причетність нині заарештованих колишнього начальника Голованівського райвідділу міліції Ковальського і прокурора Голованівського району не було", - сказав він.

Адвокат зазначив, що слідство триває вже півроку, а справа досі не передана до суду. "Це може означати одне - у слідства немає підтвердження вини", - заявив Мартиновський.

На переконання адвоката, оперативно-слідча група у цій справі усвідомлює відсутність доказової бази та у зв'язку з цим "обрала метод отримання необхідних доказів шляхом залякування, тиску, ігнорування елементарних прав затриманих".

"Слідством обрано шлях необ'єктивного встановлення істини у справі", - додав Мартиновський.

Він розповів, що в даній кримінальній справі це вже третя за складом слідча група і нова група слідчих, як стверджує адвокат, "продовжує тиснути на Ковальського".

Як стверджує адвокат, на його підзахисного чиниться тиск і порушуються його права. Зокрема, за його словами, Ковальський повідомляв про тортури, які застосовувалися по відношенню до нього у слідчому ізоляторі Генпрокуратури з метою отримання свідчень.

Адвокат також стверджує, що є офіційні документи, які підтверджують, що Ковальський вивозився за межі ізолятора тимчасового утримання на кілька днів і весь цей час знаходився в слідчому управлінні Генпрокуратури.

Мартиновський розповів, що 17 листопада Ковальський подав заяву про те, щоб він був його адвокатом. Проте 20 листопада слідчий передав адвокату заяву Ковальського, в якому нібито той просить не допускати Мартиновського до цієї справи.

У зв'язку з цим, адвокат підкреслив, що у нього немає можливості зустрітися з Ковальським віч-на-віч і не відомо в якому стані зараз знаходиться екс-начальник Голованівського райвідділу міліції.

Крім того, адвокат повідомив про тиск на інших співробітників Голованівського райвідділу міліції в рамках розслідування цієї справи, спрогнозувавши, що з'являться якісь "сенсаційні" свідчення Ковальського, які будуть підписані ним під тиском слідства.

Відповідаючи на питання про те, чи пов'язане затягування розслідування справи у зв'язку із загибеллю громадянина Олійника з неможливістю встановити місцезнаходження екс-депутата Віктора Лозинського, Мартиновський підкреслив, що відсутність екс-депутата не ніяким чином не затягує слідство.

Адвокат нагадав, що термін утримання під вартою його підзахисного спливає 26 грудня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
18:57
Samsung планує додати в One UI 6.1.1 функцію ШІ-відео
18:53
Держсекретар США пригрозив Китаю новими санкціями в разі підтримки війни Росії
Усі новини...