Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість українців не хочуть чіпати російську мову

Вівторок, 24 листопада 2009, 17:31

Відносна більшість українців вважає, що змінювати статус російської мови не потрібно.

Про це свідчать дані опитування, проведеного центром "Українське демократичне коло", оприлюднені у вівторок.

41,2% українців вважають, що змінювати статус російської мови не потрібно - хай усе залишається як зараз: українська мова - єдина державна, російська - має гарантії вільного розвитку.

При цьому, на думку 35,8% опитаних потрібно, щоб і російська, і українська мови були державними в усій країні; 20,4% - українська мова - єдина державна, а у регіонах компактного проживання росіян російська мова може бути визнаний офіційною (2,6% не змогли визначитися).

Найбільша кількість прихильників незмінності статусу російської мови в Західному (73%) та Центральному (55,3%) регіонах (у Південному та Східному регіонах відповідно 20,2% і 15,3%).

Понад половини громадян України (54,7%) вважає, що мовне питання в країні взагалі не актуальне - кожен говорить на тій мові, на якій хоче, і на даний момент є багато більш важливих проблем.

При цьому 14,7% дотримується думки, що мовне питання - це невідкладна проблема, яка потребує негайного вирішення; 28,3% - мовне питання потребує свого вирішення, але з цим можна почекати. 2,3% не змогли визначитися з відповіддю.

Опитування проводилося на замовлення Інституту політики 12-18 листопада 2009 року в усіх регіонах країни. Було опитано 1200 респондентів у віці від 18 років і старше. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,9%.

Як відомо, засновником Інституту політики є БЮТівець Микола Томенко.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування