Регіони з останніх сил шукають охочих зняти Тимошенко

Середа, 25 листопада 2009, 09:18

Партія регіонів навряд чи зможе зібрати 226 голосів для відставки уряду Юлії Тимошенко, але продовжує збір підписів.

На даний момент, за інформацією "Дело", за формальну відставку Тимошенко зібрано близько 180 підписів, більша частина з них належить самим "регіоналам".

Однак точну кількість підписантів у Партії регіонів ретельно приховують.

"Процес (збору підписів) іде. Усе, кінець цитати", - сказав газеті член ПР Михайло Чечетов. Більше ніхто з "регіоналів" не захотів розмовляти на цю тему.

Інші фракції не виявляють ентузіазму в ініціативі "регіоналів" щодо відставки Кабміну.

"До нас із питання збору підписів ніхто не підходив, тому ми не розбирали його на фракції", - сказав комуніст Спиридон Кілінкаров.

Однак, на його думку, відсутність уряду взагалі – це "ще гірше за просто поганий уряд".

"Я б не підтримував реалізацію давньої мрії президента Віктора Ющенка про відставку уряду і позачергові парламентські вибори, але остаточне рішення – за фракцією КПУ", - зазначив Кілінкаров.

Не збирається відправляти Кабмін у відставку і Блок Литвина, який входить у коаліцію.

"Я впевнений, Тимошенко у випадку реалізації сценарію про відставку постраждає найменше, адже вона знову зможе сказати, що їй заважають працювати", - пояснив член Блоку Литвина Олег Зарубінський.

Проти відставки уряду і фракція "НУ-НС".

"Немає сумнівів, що уряд некваліфіковано працює, але ініціатива його відставки ні до чого не веде", - упевнений депутат Павло Жебрівський.

Його колега Олександр Клименко тієї ж думки: "Я не думаю, що буду щось підписувати, бо це не має жодної юридичної сили – до виборів Тимошенко працюватиме в будь-якому випадку".

Члени "Єдиного Центру", які раніше голосували з окремих питань разом із "регіоналами", тепер також не збираються йти в них на повідку.

"Ми б підписали документ, ініційований у Партії регіонів, якби одразу після цього був сформований новий уряд. Якщо ж він залишиться в колишньому складі, лише з приставкою в.о. – ні", - каже депутат Василь Петьовка.

У БЮТ допускають, що ПР зуміє винести питання відставки уряду в сесійну залу. "Підписи, швидше за все, зберуть, але 226 голосів при голосуванні – ні", - вважає "бютівець" Валерій Камчатний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування