Ющенко упевнений, що президента обиратимуть за його правилами

Середа, 25 листопада 2009, 13:01

Президент Віктор Ющенко упевнений, що парламент ухвалить у другому читанні його зміни до закону про вибори глави держави.

Про це він сказав під час зустрічі з членами передової групи спецкомітету ПАРЄ зі спостереження за президентськими виборами в Україні, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко нагадав, що 19 жовтня КС визнав неконституційними переважну більшість положень закону про вибори президента після внесення до нього змін.

4 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні зміни до деяких законодавчих актів щодо виборів президента, що були внесені главою держави.

"У законодавчій площині, хоч і повільно, але ми рухаємося до того, щоб сформувати законодавство, яке б гарантувало права і свободу вибору", – констатував Ющенко.

"У мене немає сумніву, що парламент погодиться із пропозиціями президента і в другому читанні буде прийнято цей закон у цілому", – додав він.

Характеризуючи перебіг передвиборчого процесу в Україні, Ющенко зауважив, що він відбувається "незрівнянно толерантніше, ніж це було п’ять років тому".

Зі свого боку, члени передової групи спецкомітету ПАРЄ також відзначили "прогрес у проведенні передвиборчої кампанії в Україні з точки зору толерантності та значне покращення ситуації зі свободою слова".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News