Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телеканалам дають свободу на час виборів

Середа, 25 листопада 2009, 14:28

Нацрада із телебачення й радіомовлення вирішила не здійснювати перевірки телерадіокомпаній на період проведення кампанії з виборів президента.

Таке рішення було прийнято на засіданні нацради в середу, повідомив виконуючий обов'язки голови нацради Андрій Мірошниченко на брифінгу.

"Ми пішли тим шляхом, що на час виборів ми не будемо проводити позапланових перевірок", - сказав він.

Водночас Мірошниченко зазначив, що рішення не здійснювати перевірки стосується звичайної діяльності телерадіокомпаній, передають Українські новини.

"Це стосується звичайної частини діяльності телерадіокомпаній. Це не стосується можливих порушень під час виборного процесу щодо виборного законодавства", - додав він.

Мірошниченко додав, що Нацрада буде проводити моніторинг діяльності телерадіокомпаній, виявляючи можливі порушення виборчого законодавства.

Як повідомлялося, заступник голови Верховної Ради, один з лідерів фракції Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко вимагає від Нацради з телебачення дотримувати заборон на перевірки службами органів виконавчої влади й державних установ ЗМІ на період проведення кампанії з виборів Президента.

Раніше Нацрада із телебачення створила робочу групу для контролю дотримання виборчого законодавства телерадіоорганізаціями.

Нацрада з телебачення повідомила про наміри провести перевірку дотримання норм мовлення на загальнонаціональних телевізійних каналах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...