Януковича більше люблять городяни, Тимошенко - селяни

Середа, 25 листопада 2009, 15:20

Кожен третій мешканець українських великих міст підтримує лідера Партії регіонів Віктора Януковича як кандидата на пост президента.

Про це свідчать дані опитування, проведеного "ФОМ-Україна", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, згідно з даними опитування, якби вибори президента відбулися найближчої неділі, свої голоси на підтримку Януковича віддали б 33% мешканців великих міст України.

За кандидатуру прем'єра Юлії Тимошенко проголосувало б 13,1% мешканців великих міст.

Опитування також показало, що президентський рейтинг кандидата на пост президента Сергія Тігіпка підвищився серед населення українських міст. 7,4% городян заявили про підтримку його кандидатури на президентських виборах.

За лідера "Фронту змін", Арсенія Яценюка готові проголосувати 4,5%, лідера Компартії Петра Симоненка - 3,2%, спікера Володимира Литвина -2,8%.

Водночас кандидатуру чинного президента Віктора Ющенка готові підтримати 2,7%.

Не змогли відповісти 28,3% респондентів. Проти всіх проголосувало б 15,1% опитаних і 6,4% не стали би брати участі у виборах.

Коментуючи дані опитування, керівник Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко сказав, що "за даними минулих виборів і загальнонаціональних опитувань... як правило, у Януковича більше прихильників у містах, а у Тимошенко навпаки дещо більше прихильників у селах".

"Існує певна кореляція і об'єктивно рейтинг Тимошенко, звичайно ж, вищий, ніж 10%, а у Януковича трохи нижчий, ніж позначено в цьому опитуванні", - додав Фесенко.

Опитування проводилося 18-19 листопада методом телефонного інтерв'ю у зв'язку з карантином. Усього було опитано 1000 респондентів у 85 українських містах з населенням понад 100 тис. мешканців у віці 18 і більше років. Похибка вибірки не перевищує 3,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування