Ющенко закликає Тимошенко не допустити "штурмівщини"

Середа, 25 листопада 2009, 16:40

Президент Віктор Ющенко закликає уряд відповідально поставитися до підготовки України до можливих другої та третьої хвиль епідемії грипу.

Про це на брифінгу заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова.

Вона підкреслила, що президент вимагає від уряду змістити у цій підготовці акценти з реклами досягнень, отриманих в останній момент, на реальну роботу.

Зокрема, на ретельну підготовку і проведення вакцинації та недопущення при цьому спроб зловживань і порушення законодавства, докладне роз’яснення громадянам усіх питань, пов’язаних зі щепленням.

Президент нагадує, що щеплення громадян має відбуватися без штурмівщини, без гонитви за видовищами і показниками звітності.

"Уряд має багато надолужувати в питанні щеплення громадян від інфекційних хвороб – і це стосується не тільки грипу. Ця кампанія повинна підвищити безпеку людей, а не створити додаткові ризики їх здоров’ю", – передала Ванникова позицію президента.

Ющенко також заявляє про неприпустимість намагань змішати боротьбу з епідемією і пандемією (тобто, всесвітньою епідемією) зі спробами протягнути через парламент рішення, які будуть згубними для української економіки.

"Йдеться насамперед про бажання уряду фактично примусити Нацбанк до друку нічим не забезпеченого 1 мільярда гривень, який має піти начебто на боротьбу з грипом", – сказала прес-секретар.

"Виділення – а фактично друк – таких коштів за схемою, яку пропонує уряд, означатиме серйозну загрозу обвалу національної валюти і стрімкого зростання цін – гіперінфляції", – додала Ванникова.

Президент наголошує, що у своїх зауваженнях до повернутого ним до Верховної Ради закону щодо виділення мільярду гривень уже запропонував депутатам інший спосіб фінансування боротьби з епідемією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...