"Арсенал" ліквідовують через 27 га в центрі Києва - профком

Середа, 25 листопада 2009, 18:40

Метою ліквідації заводу "Арсенал" є отримання контролю над його територією – 27 га у Печерському районі Києва.

Про це на прес-конференції заявила голова профспілкового комітету держпідприємства "Завод Арсенал" Олена Сміла, повідомляє УНІАН.

Згідно з розпорядженням Кабміну від 10 квітня 2009 року, ДП "Завод "Арсенал" реорганізується шляхом приєднання його до КП спеціального приладобудування "Арсенал", перейменованого з КП "Центральне конструкторське бюро "Арсенал".

За словами Сміли, під час реорганізації "Заводу "Арсенал" незаконно звільняються його працівники: "Великий завод приєднують до маленького підприємства, яке, природно, не зможе прийняти всіх працівників заводу і його виробничі активи".

"Першим наказом комісії Національного космічного агентства України про припинення діяльності "Заводу "Арсенал" був наказ про скорочення працівників підприємства", - додала вона.

Ці накази, на думку Сміли, є незаконними і такими, що порушують права трудового колективу.

"На сьогодні фактично завершилося знищення заводу "Арсенал", який виключено з державного реєстру. Всі наші клопотання до судів щодо відміни виключення заводу з держреєстру було відхилено", - додала вона.

Профком заводу "Арсенал" спільно з "Громадським контролем" має намір через суд оскаржити рішення про ліквідацію підприємства.

За словами головного інженера ДП "Арсенал" Івана Моспана, головна проблема підприємства полягає у відсутності замовлень з боку держави.

"Наше підприємство спеціалізується на продукції оборонного значення, а не космічної техніки, і було включено до складу НКАУ штучно", - зауважив він.

"У результаті Мінпромполітики, яке займається підприємствами ОПК, займається своїми підприємствами, Міноборони своїми, а "Арсенал" виявився непотрібним ні НКАУ, ні Мінпромполітики", - розповів головний інженер.

Він переконаний, що одним з можливих рішень з виведення підприємства з кризи могло бути його входження в холдинг або корпорацію разом з ЦКБ "Арсенал".

28 липня 2009 року Господарський суд Києва своїм рішенням відкрив провадження у справі про банкрутство ДП "Завод "Арсенал".

Щорічний обсяг виробництва й реалізації ДП "Завод "Арсенал" становить понад 100 млн. грн. На підприємстві працює близько 2,5 тис. людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News