Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розмріявся про партію на десятиліття

Середа, 25 листопада 2009, 18:58

На з'їзді "Фронту змін" 28 листопада буде створена політична партія.

Про це заявив кандидат на пост президента Арсеній Яценюк на прес-конференції у Кривому Розі, повідомляє прес-служба організації.

Він підкреслив, що "Фронт змін" братиме участь і в місцевих, і в парламентських виборах.

"Я сказав, що буде партія. Партія є. У суботу (28 листопада) буде з'їзд і це буде та партія, яка підтримуватиме нового президента. Це та партія, яка піде на парламентські вибори, на місцеві вибори, це та партія, яка їх виграє", - наголосив Яценюк.

"І найголовніше: це – не політичний проект, це – не бізнес-проект, я не беру гроші за номери у списку. Це партія, яка повинна працювати десятиліттями в країні. Саме працювати. Ви всіх побачите", - заявив кандидат.

Яценюк підкреслив, що у разі перемоги на виборах розпустить діючий парламент.

"Якщо я цього не зроблю, це означатиме, що я не спираюся на волю українського народу. Сьогодні 98% українців не підтримують діючий парламент, сьогодні парламент не відображає реального волевиявлення українців, це не парламент, а ЗАТ", - зазначив він.

"Тому перше – парламент буде розпущено на конституційних підставах, друге – будуть нові вибори і третє – я зроблю все, аби в країні все-таки голосували за відкритими списками", - наголосив Яценюк.

Політик підкреслив: БЮТ і Партія регіонів, "як і основні акціонери країни Тимошенко і Янукович, не захочуть змінювати виборчу систему, оскільки це – втрата контролю над так званими партіями, які ближчі до приватних компаній, аніж до влади".

"Тому я не матиму іншого виходу, окрім як запропонувати поки ще діючому парламенту змінити систему голосування. А якщо цього не буде зроблено, то глава держави буде зобов'язаний опертися на головне джерело влади в країні – на народ", - сказав Яценюк.

"У країні не буде декларативних референдумів. Якщо на всенародному референдумі це (новий виборчий закон) буде прийнято, президент його зобов’язаний імплементувати, незважаючи на всю конституційну складність такої імплементації", - зазначив він.

"Я не розумію, коли 80% українців голосують за прийняття певного рішення і це рішення стопориться парламентом тому, що триста чоловік відмовляються натиснути кнопку. Хто у нас головний в країні?", – сказав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування