Литвин розповів про ганебну практику і "ліки" від неї

Четвер, 26 листопада 2009, 07:27

Голова Верховної Ради Володимир Литвин наголошує на необхідності деполітизації правоохоронних, силових структур і армії.

Про це він заявив журналістам на прес-конференції у Миколаєві, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин наголосив на необхідності вжиття заходів до "повної деполітизації, департизації та декомерціалізації правоохоронних, силових та військових структур".

"Досить того, що у нас одна гілка влади керує Службою безпеки, друга гілка влади керує Міністерством внутрішніх справ, хоча всі при цьому заявляють, що силові структури у нас поза політикою", - зазначив спікер, який перебуває у відпустці в зв’язку з веденням агітації.

"Насправді це не так, і наочно в цьому країна мала можливість переконатися під час відомих подій в Генеральній прокуратурі, де зіткнулися представники різних силових структур, які виконували накази окремих політичних сил", - додав Литвин.

На його думку, "політикам і державним діячам треба зв’язати руки, щоб вони не керували правоохоронними органами і силовими структурами, не давали вказівки, кого переслідувати, кого саджати для досягнення їхніх політичних цілей".

"Ця ганебна практика у нас досі існує", - зазначив голова парламенту.

Відповідаючи на запитання щодо доцільності створення муніципальної міліції на місцях, Литвин заявив, що він виступає "проти того, аби сьогодні кожен сам створював собі правоохоронну структуру".

"Ми не можемо піти на те, щоб в кожному районі і кожній області було створено свою правоохоронну структуру, яка б виконувала накази керівника того чи іншого району чи області. Повинна діяти єдина система, яка б не карала, а захищала людей, караючи тих, хто заважає людям нормально жити", - наголосив спікер.

Литвин зазначив, що досягти цього можливо за умови достатнього фінансування правоохоронної системи.

"Не можна створювати умови, за яких представники правоохоронних органів змушені самі заробляти собі на життя. Кожен правоохоронець повинен відчувати, що держава про нього подбала, тоді він буде триматися за своє місце і підкорятися виключно Конституції і законам України", - сказав кандидат у президенти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування