Герман: "За місяць мільярд можна вкрасти, а не освоїти"

Четвер, 26 листопада 2009, 09:35

Партія регіонів пропонує виділити на боротьбу з епідемією грипу 200 мільйонів гривень, а також заслухати звіт уряду про використання раніше виділених коштів.

"Ми пропонуємо, щоб уряд відзвітував про ті гроші, які невідомо куди ділися", - заявила член фракції Партії регіонів Ганна Герман на брифінгу.

Депутат нагадала, що рік тому парламент підтримав виділення 4,6 мільярдів гривень на ліквідацію наслідків повені у Західній Україні.

"2/3 з цих коштів, а це цифри Рахункової палати, були розкрадені", - наголосила Герман.

"Недавно ми голосували за виділення 9,8 мільярдів гривень на підготовку до Євро-2012. Досі немає постанови уряду про використання цих коштів", - продовжила депутат.

"30 жовтня уряд прийняв постанову про виділення 500 мільйонів на боротьбу з епідемією грипу, з них використано 59,7 мільйони. Де решта грошей? Ніхто не знає", - додала Герман.

Разом з тим, заявила депутат, Партія регіонів пропонує виділити на грудень 200 мільйонів гривень для підготовки до наступних хвиль епідемії грипу.

"Ці кошти можна освоїти за місяць, бо мільярд за місяць можна тільки вкрасти. При тому 100 мільйонів пропонується скерувати в області, а 100 – віддати МОЗ", - пояснила Герман.

"Якщо будуть ще потрібні гроші на підготовку до нових хвиль, ці гроші треба буде закладати у бюджет на 2010 рік", - додала депутат.

За її словами, відповідний законопроект у Верховній Раді вже зареєстрував член фракції Партії регіонів Микола Азаров, документ буде представлено парламенту в четвер.

"Ми чуємо в західній пресі про міжнародну змову тих, хто заробляє на епідеміях. Я не хотіла б сказати, що наш уряд якось причетний до міжнародної мафії, яка заробляє на епідеміях, але треба дуже пильнувати, щоб вони не стали до цього причетні", - резюмувала Герман.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування