Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Тепер кожне життя на совісті депутатів, які не проголосували" - прем'єр

Четвер, 26 листопада 2009, 11:43

Прем’єр Юлія Тимошенко звинувачує президента Віктора Ющенка у змові з Віктором Януковичем і намірі ввести в країні надзвичайний стан.

Про це вона заявила на брифінгу після безрезультатного голосування депутатів за подолання вето президента на виділення мільярда гривень для боротьби з епідемією грипу.

"Сьогодні, використовуючи таку біду, президент хоче ввести надзвичайний стан. А для цього треба, щоб епідемія розгулялася на повну потужність", - заявила Тимошенко.

У цей же час, за словами прем’єра, лідер Партії регіонів Віктор Янукович "працює по принципу – чим гірше в країні, тим більше підстав звинувачувати прем’єра і головного конкурента на виборах президента".

"Та чи варто розраховуватися за це життям людей?", - запитала Тимошенко і заявила про те, у Нацбанка є 1 мільярд гривень, необхідний для боротьби з епідемією грипу.

"І голова Нацбанку, і рада НБУ подали документ, що 1 мільярд – це прибуток НБУ, а не емісійні кошти", - пояснила прем’єр.

"Саме тому причини, які наводить президент, абсолютно не підтверджуються ні НБУ, ні бюджетним комітетом, ні урядом", - додала вона.

Тимошенко наголосила, що виділення коштів на збереження життів людей заблокувала фракція Партії регіонів.

"Чому не проголосував Янукович? Тому що між Януковичем і Ющенком повна змова. Ви десь бачите, щоб Янукович критикував Ющенка, а Ющенко критикував Януковича? Вони на цьому намагаються спільно виграти президентські перегони", - заявила прем’єр.

За її словами, нинішнє голосування "є перевіркою якості наших політиків, нашого президента, лідера опозиції, журналістів на моральність".

"Бо якщо тільки прем’єр буде кричати про захист людей, а інші – перекручувати і передьоргувати, руйнувати, тоді у нас немає громадянського суспільства, об’єктивних ЗМІ, бо і ви зобов'язані вивчити ситуацію, а не констатувати, коли в селах почнуть помирати люди", - заявила прем’єр.

"Сьогодні Верховна Рада обеззброїла мене як прем’єра у боротьбі за підготовку України до наступних хвиль епідемії. Кожне життя з цього моменту і перед Богом, і перед людьми знаходиться на совісті кожного депутата, який не натиснув на кнопку", - додала вона.

Тимошенко висловила жаль, що "все це стало цинічним, безвідповідальним і продажним".

За словами прем’єра, вона була переконана у підтримці Партії регіонів у подоланні вето президента. "І я була повністю розгублена, коли вони не проголосували", - додала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування