Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко - Тимошенко: досить "жульнічать"

Четвер, 26 листопада 2009, 12:42

Президент Віктор Ющенко вимагає перейти на прямі поставки електроенергії до Литви.

Про це він заявив в Києві на спільній прес-конференції із президентом Литви Далею Грібаускайтє, повідомляє прес-служба президента.

"Я всіляко підтримую тезу, позицію, яку висловлює литовська сторона і пані Президент Литовської Республіки, зокрема відносно чесних, прямих, без посередників відносин у сфері електроенергетики", – сказав Ющенко на питання щодо контракту про постачання української електроенергії в Литву між компаніями "Лєтовус енергія" і "Ukrenergy Trade".

Ющенко наголосив, що вимагатиме від Кабінету Міністрів ліквідувати посередників у схемі експорту української електроенергії до Литви.

"Я сьогодні направлю вимогу до уряду виключити всіх посередників із даного проекту, переглянути угоду в цій частині. Зрештою, досить "жульнічать", – сказав президент.

Він також повідомив, що кілька тижнів тому під час переговорів із президентом Білорусі було обговорено питання щодо здатності білоруської системи передачі електроенергії обслуговувати цей проект.

"Білоруська сторона зробить усе необхідне для того, щоб мати відповідні потужності по передачі цього потоку в об’ємі близько 850 мільйонів кіловат/годин на рік", – сказав Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування