Тимошенко придумала, як здійснити мрію Януковича

Четвер, 26 листопада 2009, 18:15

Кабмін знайшов можливість виконання закону про підвищення соцстандартів, додавши до пенсій доплату в 28,4 гривень.

Про це на брифінгу повідомила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова, повідомляє Ліга.net.

Вона пояснила, що закон про соцстандарти не буде діяти в тому вигляді, в якому його прийняла Верховна Рада і підписав президент.

"В результаті застосування цього закону, більш ніж 6 млн. пенсіонерів стали б отримувати ще меншу пенсію, 5 млн. 800 тис. - отримували б доплату 60 копійок, а у 2 млн. пенсіонерів доплата становила б від 3 до 10 грн", - сказала Денисова.

"Що стосується інших - привілейованих - пенсіонерів, то у них не залежить розмір пенсій від будь-яких законів", - зазначила міністр.

За її словами, уряд ухвалив рішення використовувати при розрахунках соціальної допомоги збільшені розміри прожиткового мінімуму.

"Ми перераховуємо всі види допомоги у відповідності з новим розміром, і будемо виплачувати нашу доплату, яка була встановлена з 1 жовтня - 28,4 грн.", - зазначила Денисова.

Міністр пояснила, що ця доплата буде нараховуватися кожному непрацюючому пенсіонеру.

"Якщо б ми цього не зробили, то пенсія практично у кожного пенсіонера стала б нижчою за нинішню. Наша доплата 28,4 грн. все ж таки більше, ніж 60 копійок від закону Ющенко-Януковича", - підсумувала Денисова.

Крім того, вона заявила, що Кабмін на засіданні в четвер прийняв рішення про підвищення пенсій шахтарям.

Денисова зазначила, що видатки на підвищення пенсій шахтарям не передбачені пропозиціями президента і прийнятим законом про внесення змін до закону про держбюджет.

"Шахтарів, які отримують у нас такі надбавки, 197 тисяч чоловік. 163 тисячі отримають доплати, які передбачені урядом, у вигляді 28,4 грн. від своїх перерахованих пенсій, а 30 тисяч пенсіонерів, які працювали в тому числі на підземних роботах, вони отримають збільшений розмір пенсій на 225 гривень", - сказала вона.

"Тобто, мінімальний розмір пенсій у цих людей не може бути менше ніж 1719 гривень", - повідомила Денисова.

Також міністр заявила, що всі виплати будуть забезпечені вже у грудні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування