Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Ющенка вимагають усунути губернатора

Четвер, 26 листопада 2009, 21:02

Тернопільська облрада висловила недовіру голові обласної державної адміністрації Юрію Чижмарю.

За таке рішення проголосували 64 із 77 зареєстрованих депутатів.

Ще на початку сесії голова фракції ВО "Свобода" Олег Сиротюк висловив незадоволення тим, що в день проведення сесії було скликано колегію облдержадміністрації.

"Через це, як ми зараз бачимо, немає тих депутатів, які є головами райдержадміністрацій чи керівниками, які змушені зараз бути на колегії", - сказав він.

Депутат також додав, що облдержадміністрація не рідко не виконує рішень облради, зокрема, невчасно подає програми, а відтак запропонував заслухати на сесії звіт Чижмаря.

Після того, як депутати включили звіт губернатора в порядок денний, губернатору одразу від облради було направлено відповідного листа із повідомленням.

Оскільки до завершення сесії він так і не з’явився у залі засідань, депутати, висловили йому недовіру із формулюванням: "У зв’язку з грубим ігноруванням вимог законодавства та невиконанням рішення облради про ситуацію, що склалася з вивезенням твердих побутових відходів у Тернополі".

У рішенні вказано, що його слід направити президенту Віктору Ющенку "для прийняття рішення про усунення з займаної посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації Чижмаря Юрія Васильовича".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування