Україна дізнається про ціну на газ всередині грудня – Дубина

П'ятниця, 27 листопада 2009, 11:11

Офіційно ціна імпортного газу для України буде озвучена в другій половині грудня.

Про це заявив голова "Нафтогаза України" Олег Дубина на прес-конференції, повідомляє Ліга.net.

"У нас ще ціни на перший квартал (2010 року) немає. Офіційно ми її одержимо приблизно в другій половині грудня", - розповів Дубина.

"Коли одержимо фактичну ціну газу на 2010 рік, тоді за формулою ми одержимо і ціну транзиту", - додав він.

На уточнення, чому дотепер невідома ціна, якщо вона повинна розраховуватися за формулою, і якої складової формули в такому випадку на сьогодні бракує, Дубина сказав:

"Немає офіційного документу від "Газпрому". Вони складають цю формулу з тих цінових параметрів, що закладені у формулу".

"Коли їх одержать у грудні стовідсотково, ми одержимо стовідсотково офіційну формулу. Прогнозні варіанти у нас є: один, другий, третій. На сьогодні ми подали їх до Кабінету міністрів, і зараз над цим працюємо".

Раніше представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що середня ціна газу для України в 2010 році складе 280 дол. за тисячу кубометрів.

Дубина повідомив, що до кінця 2009 року Україна планує закачати у підземні сховища газу 7,6 млрд. кубометрів газу.

Він підкреслив, що за імпортний газ Україна традиційно розрахується в термін: "Ми розрахуємося вчасно, розрахуємося грішми, розрахуємося як треба - і в листопаді, і в грудні, і в січні".

На запитання, чи буде "Нафтогаз" просити у "Газпрома" відстрочки оплати газу в січні у зв'язку з новорічними і різдвяними святами, Дубина зазначив:

"Я вам скажу наступне: я жодного разу не звертався до "Газпрому" для того, щоб перенесли нам термін платежів. Жодного разу".

"І вважаю, що ті зобов'язання, що ми на сьогодні на себе взяли, ми повинні виконувати. Тому свята - не свята, я думаю, що знайдемо можливість і оплатимо все вчасно і як треба", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...