Ющенко занепокоєний, що Росія часто використовує зброю на кордоні

П'ятниця, 27 листопада 2009, 12:43

Президент Віктор Ющенко розраховує на об’єктивне розслідування вбивства українця на кордоні між Росією та Україною.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента, поширеному в п'ятницю.

"Україна розраховує на оперативне та об‘єктивне розслідування компетентними органами Російської Федерації всіх обставин інциденту, насамперед доцільності застосування зброї як засобу припинення правопорушень", – сказав Ющенко і наголосив на резонансі, який викликали в українському суспільстві такі дії російських прикордонників.

Він висловив особливе занепокоєння тим фактом, що випадки застосування російською стороною вогнепальної зброї на спільному кордоні останнім часом є не поодинокими.

За словами Ющенка, традиційно українсько-російський державний кордон сприймається громадянами обох країн як кордон дружби та миру, де тісно переплетені економічні, соціальні та культурні відносини між громадянами обох країн.

Він також висловив очікування на конструктивний підхід російської сторони до питань завершення договірно-правового оформлення державного кордону.

"Потрібно відійти від політики необґрунтованих заяв стосовно демаркації спільного кордону та здійснити найближчим часом практичні кроки зі створення спільної демаркаційної комісії та започаткування демаркації", – закликав Ющенко.

"Закликаю російську сторону до толерантних, послідовних і прогнозованих дій та впевнений, що ми знайдемо порозуміння щодо всіх нагальних питань, пов‘язаних із кордоном", – наголосив Ющенко.

Президент також передав щирі співчуття родинні загиблого.

Як відомо, вночі 26 листопада на одній із ділянок українсько-російського кордону, на території Росії російські прикордонники, застосувавши зброю, вбили українця Андрія Якименка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування