Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пообіцяв інвесторам стабілізацію після виборів

П'ятниця, 27 листопада 2009, 12:55

Кандидат у президенти Віктор Янукович закликає інвесторів оптимістичніше дивитись у майбутнє, бо після виборів ситуація в Україні має стабілізуватись.

Про це він заявив на зустрічі з Американською Торгівельною Палатою в Україні у четвер, повідомляє у п’ятницю прес-служба Американської Торгівельної Палати в Україні.

У своєму виступі лідер Партії регіонів зазначив, що він, як людина, яка працювала у реальному секторі економіки, чудово розуміє потреби бізнесу і навіть сумує за тими часами, коли він був не політиком, а бізнесменом.

Головною своєю метою в разі обрання його президентом Янукович назвав національну консолідацію та модернізацію України.

Нова команда має досягти такого економічного розвитку України, щоб вона посіла місце серед 20 найбільш розвинених країн світу, стверджує він.

Серед пріоритетів політики, що забезпечить швидкий розвиток, Янукович назвав забезпечення стабільності та правопорядку, а також рівності всіх перед законом.

Протягом одного року, за його словами, має бути проведена політична реформа, що передбачатиме чіткий розподіл повноважень між гілками влади та покладе кінець політичним суперечкам.

Коментуючи економічну ситуацію в країні, Янукович зазначив, що головною умовою економічного розвитку та збільшення інвестицій в Україну є політична стабільність.

Щодо економічних реформ, пріоритетними кроками лідер "регіоналів" назвав забезпечення свободи підприємництва, боротьбу з корупцією, проведення податкової реформи, скорочення ставки ПДВ до 17 %.

Янукович сказав, що не готовий повністю скасувати ПДВ, але готовий спрощувати адміністрування ПДВ, оприлюднити план повернення заборгованості й виконувати його, а також передбачити реструктуризацію боргу.

На його думку, важливим стимулом для розвитку підприємництва має стати полегшення доступу до кредитування для реального сектору економіки та поступове зменшення Національним банком облікової ставки, лібералізація роботи інвестиційних фондів.

Традиційним пріоритетом, за словами Януковича, для нього буде підтримка металургії та машинобудування, а також розбудова транспортної інфраструктури.

У зовнішній політиці пріоритетом він називає розвиток партнерських відносин як із західними, так і зі східними країнами.

Членство в ЄС, за словами Януковича, не має бути самоціллю для України, натомість метою має стати приведення нашого життя у відповідність до європейських стандартів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:51
Шанси України на перемогу в Євробаченні 2024: як змінилися прогнози букмекерів після двох півфіналів
12:44
Павлюк анонсував створення центру рекрутингу Сухопутних військ
12:33
Посол Польщі: Повернення чоловіків до України силою важко уявити
12:22
Росіяни з артилерії обстріляли Сумщину: загинула жінка, її онука — поранена
12:17
Вчені знайшли 57 тисяч клітин і 150 мільйонів нейронних зв'язків у крихітному зразку людського мозку
12:17
Український експорт з чорноморських портів сягнув 45 мільйонів тонн: чию продукцію переважно вивозили
12:07
У Повітряних силах пояснили, чому під час удару по Харкову не лунала тривога
12:07
фото, відеоПартизани показали вцілілі судна залишків ЧФ РФ у Криму
12:06
Морські дрони Magura вже потрощили Чорноморський флот РФ на $500 млн – Юсов
12:00
У двох регіонах після російських атак найскладніша ситуація з енергетикою – YASNO
Усі новини...
Реклама: