У суді вже приготувалися вирішувати долю виборів

П'ятниця, 27 листопада 2009, 14:49

Голова Вищого адмінсуду Олександр Пасенюк допускає можливість судового оскарження результатів майбутніх президентських виборів в Україні.

"У нас вже є випадки, коли оскаржувалися результати виборів президента в 2004 році, є два випадки, коли оскаржувалися чергові вибори і позачергові вибори до парламенту 2006-2007 роках", - сказав Песенюк в п'ятницю в інтерв'ю журналістам у Києві.

"Я думаю, що політики хоч і кажуть, що все буде вирішено на політичному рівні, а не в судах, - я б хотів, щоб саме так і було, - але в нас зараз практика така, що, на жаль, політики свої політичні питання вже більше двох років вирішують в судах ", - відзначив він.

При цьому глава ВАСУ додав: "Оскільки у нас дуже багато кандидатів у президенти, думаю, що можливо остаточні результати, підведені Центральною виборчою комісією - протокол про підсумки голосування і протокол про визначення певної особи, яка стане президентом - ці два протоколи, очевидно, будуть оскаржені в суді ".

Також Пасенюк не виключив можливості тиску на суд в такому випадку, але запевнив, що ВАСУ ухвалить незангажоване рішення.

"Тиск був і буде. Пам'ятайте рішення Верховного суду в 2004 році? Був тоді тиск? Був. Те саме було і по виборах до парламенту. Зараз, можливо, я не виключаю, тиск посилиться, але наш суд незалежний і, я думаю, що ми ухвалимо неупереджене рішення ", - запевнив Пасенюк.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News