"Реалісти" з БЮТ кажуть, що головний документ народиться весною

П'ятниця, 27 листопада 2009, 17:19

Повноцінний держбюджет-2010 скоріш за все, буде ухвалений за результатами першого кварталу наступного року.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) під час робочої поїздки у місто Сквира Київської області, повідомляє його прес-служба.

"Повноцінний бюджет, який передбачатиме, як нам жити протягом наступного року, скоріш за все, буде ухвалено за результатами першого кварталу наступного року", - заявив він.

Томенко нагадав, що у 2005 році країна мала подібний досвід ухвалення бюджету. За його словами, "це був не найгірший рік з точки зору соціальних стандартів і економічного зростання".

Віце-спікер повідомив, що парламент направив на доопрацювання до уряду проект держбюджету, і Верховна Рада, відповідно до процедури, не зможе розглянути документ раніше ніж за два тижні.

На думку Томенка, "під час кульмінації передвиборчої президентської кампанії фракції, які мають своїх кандидатів у президенти, не будуть подавати пропозиції щодо скорочення видатків".

Він зазначив, що хотів би, аби президент, уряд і парламент прийняли бюджет в грудні, щоб увійти в новий рік з бюджетом.

Але "як реаліст" Томенко констатував, що цього не буде.

Він вважає, що нова презентація бюджету перетвориться на політичну полеміку, суперечку між опозицією і урядом, яка призведе до того, що навіть у першому читанні держбюджет не буде прийнято.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування