У Ющенка присоромили Тимошенко, що вона не знає, звідки пенсії депутатів

П'ятниця, 27 листопада 2009, 19:55

У секретаріаті президента заперечують заяви уряду, що від підвищення соцстандартів виграють лише чиновники.

Про це йдеться в записці головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента.

Там нагадали, що з початку з вуст Кабміну лунало, що прийнятий закон узагалі не треба виконувати, оскільки на це в бюджеті немає коштів.

"Потім роздаються коментарі прем’єра, до яких приєднуються міністр праці та голова Пенсійного фонду, що ситуація буде врегульована в ручному режимі через рішення уряду, оскільки виконання закону передбачає підвищення пенсій найбільш незахищеним верствам населення лише на 60 копійок, а колишнім нардепам та високопосадовцям Кабміну до 1000 гривень", - йдеться в записці.

"Однак, все це не відповідає дійсності та є спробою хоча б в якийсь спосіб виправдати перед суспільством недолугу позицію, яку займав уряд", - наголошують в офісі Ющенка.

Там вказують, що прийнятий закон "поставив крапку на такому "ручному режимі" регулювання виплати пенсій і встановив, що мінімальний її розмір повинен складати: з 1 листопада 2009 року - 573 гривні, з 1 січня 2010 року - 695 гривень".

"Останні заяви керівника уряду та її команди є свідченням або їх професійної некомпетентності, або в черговий раз українське суспільство умисно вводиться в оману", - зазначають у СП.

"Дивно, що прем’єр не знає, що виплати пенсій колишнім нардепам та високопосадовцям Кабміну відповідно до рішення КС від 08.09.09 № 19-рп не залежать від розміру прожиткового мінімуму, а нараховуються, виходячи з їх заробітної плати, а тому із збільшенням соціальних стандартів підвищення їх пенсій не провадиться", - нагадують у Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування