Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент розповів про комплекс Москви

П'ятниця, 27 листопада 2009, 22:42

Президент Віктор Ющенко заявив, що в України і Росії ніколи не було простих відносин.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

Простих відносин з Росією ніколи не було. Я хочу російським політикам сказати: в українській нації ви маєте унікальних, терплячих і великих друзів", - заявив він.

Ющенко наголосив, що "у Росії немає ні з ким простих відносин".

"А що, у Росії з Литвою хороші відносини, з Естонією можливо кращі? З Латвією? З Польщею? Вибачте, з Білоруссю, можливо, кращі? Чи з Молдовою? Чи з Грузією?", - запитав президент.

"Я думаю, що Україна стоїть в одному ряду, і це проблема не України. Це велика проблема Росії. Але це вже ваші питання, де я не можу бути порадником", - сказав він, звертаючись до російського журналіста.

"Я, як президент, мій народ, моя нація, нічого деструктивного не зробили, щоб внести негатив у повістку дня наших перемовин", - наголосив глава держави.

Ющенко вважає, що "Росія повинна звикнути поважати суверенне право українців у самому широкому плані".

"Росія повинна звикнути до того, що ми не хохли, не малороси, ми окрема нація", - завив він.

"Українці така ж велика, така ж самодостатня (нація), як росіяни, як шведи, як німці, як поляки", - наголосив президент.

"Це комплекс. Звичайно, у імперії перейти до слова "партнерство" можна через глибокий демократичний лад. Демократія пробачає все. Імперський підхід це складно робить", - підкреслив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування