Головний розвідник розповів про небезпеку для України

Субота, 28 листопада 2009, 11:24

Головною небезпекою для України полягає у тому, що вона може стати об'єктом чужої політики.

Таку думку висловив у своїй статті, опублікованій в газеті "Дзеркало тижня" голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"Головна зовнішня небезпека для нашої країни полягає у тому, що посткризова міжнародна модель, зокрема такі її елементи як оновлена фінансово-економічна система та нова архітектура глобальної і європейської безпеки, може скластися без урахування інтересів України", — вважає він.

На його думку, це призведе до підлеглого зовнішньополітичного становища України.

"Наша держава все одно буде інтегрована у світовий політико-економічний простір, але вже не як повноправний суб’єкт, а як об’єкт зацікавленості або впливу тих чи інших сил", — констатував Маломуж.

На його думку, деструктивні дії недружньо налаштованих до України держав можуть призвести до втрати нею ініціативи в регіональній політиці, а також до ослаблення позитивних відносин із низкою країн та альянсів.

"Для України це означає, що в середньостроковій перспективі особливого значення набуватиме зростання військової активності іноземних держав та їх блоків поблизу українських кордонів в умовах обмеженої ефективності міжнародних договорів у сфері роззброєння та контролю над озброєннями", — переконаний керівник розвідки.

При цьому істотну роль відіграватимуть недієвість нинішніх зовнішніх гарантій безпеки нашій державі, відтермінування перспектив її вступу до ефективних міжнародних систем колективної безпеки, нестабільність військово-політичної ситуації у зоні стратегічних інтересів України, заявив Маломуж.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування