Медведєв розіслав свій твір на тему безпеки

Неділя, 29 листопада 2009, 14:42

Президент Росії Дмитро Медведєв направив керівникам країн світу проект нового договору про європейську безпеку.

Як повідомила прес-служба Кремля, у 2008 році "президент РФ виступив з ініціативою щодо розробки договору про європейську безпеку".

"Її суть - створити у сфері військово-політичної безпеки в Євро-Атлантиці єдиний, неподільний простір, щоб остаточно покінчити зі спадщиною "холодної війни", - йдеться у повідомленні.

"З цією метою Медведєв запропонував закріпити в міжнародному праві принцип неподільності безпеки", - зазначають у Кремлі.

"Мова йде про юридичне зобов'язання, відповідно до якого жодна держава і жодна міжнародна організація в Євро-Атлантиці не можуть зміцнювати свою безпеку за рахунок безпеки інших країн і організацій", - пояснила прес-служба.

Згідно з повідомленням, "за підсумками обговорень на різних багатосторонніх майданчиках, які відбулися за останній рік, російська сторона підготувала проект договору про євробезпеку".

"Президент Росії направив його керівникам відповідних країн, а також виконавчим главам міжнародних організацій на євро-атлантичному просторі: НАТО, Євросоюз, ОДКБ, СНД, ОБСЄ", - заявили у Кремлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування