Янукович відправив агітувати в Івано-Франківськ свого заступника

Неділя, 29 листопада 2009, 19:26

У разі обрання Віктора Януковича президентом, його першим указом буде перерахунок пенсій та зарплат з 1 листопада 2009 року.

Про це повідомив заступник голови Партії регіонів Михайло Папієв на зустрічі з жителями Івано-Франківська в неділю, повідомляє УНІАН.

"Я спілкувався з Януковичем і він просив передати вам всім, якщо навіть нинішня влада відмовиться виконати закон про підвищення соцстандартів, першим указом президента буде указ про перерахунок пенсій, зарплат та соціальної допомоги з 1 листопада", - сказав він.

"Вже в березні некомпенсовані кошти до копійки отримають всі. Якщо він (Янукович) сказав, я по собі знаю, то його команда забезпечить виконання цього рішення", - запевнив Папієв.

Він також повідомив, що Янукович "завершив переговори щодо пенсійного забезпечення наших мігрантів-заробітчан".

"Думаю, що вже до виборів буде відповідь нашим громадянам", - додав політик.

"Майже 270 тисяч івано-франківців працюють за межами України, і вони не встигли заробити права на пенсію в Україні, так само як і там, легалізуючи себе та сплачуючи відповідні кошти, не можуть заробити пенсію в інших країнах", - сказав Папієв.

За його словами, переговори проведено з представниками Німеччини, Іспанії та Італії.

"Домовлено, щоб нашим громадянам солідарно нараховувався трудовий стаж і в Україні, і в інших країнах ЄС. Щоб нараховану пенсію за трудовий стаж сплачували і український пенсійний фонд, а іншу частину сплачували європейські країни", – заявив Папієв.

Він пообіцяв, що до грудня наступного року "ми підпишемо відповідні договори, щоб соціально захистити 5 млн. українських сімей, які щоденно стикаються з цією проблемою".

Регіонал запевнив присутніх, що Янукович як кандидат у президенти обов’язково приїде до Івано-Франківська, щоб поспілкуватися особисто з його жителями.

"Він хоче подивитися глибоко вам в очі, в нього є така фраза. Він є людиною з великої літери", - зазначив Папієв.

Як відомо, під час президентської передвиборчої кампанії 2004 в Івано-Франківську в Януковича кинули яйцем, після чого лідера регіоналів госпіталізували з діагнозом: "коллаптоідний стан внаслідок поранення гострим предметом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування