На виборах президента знову буде "третій тур"?

Неділя, 29 листопада 2009, 11:35

Заступник голови ЦВК Андрій Магера не виключає проведення повторного голосування на президентських виборах-2010.

"Навіть якщо закон прямо про це не говорить, прецедент скасування результатів повторного голосування вже є", - сказав Магера "Дзеркалу тижня".

"І якщо ВСУ на основі п’ятої статті Конституції і верховенства права 2004 року зумів визнати результати другого туру недійсними і призначити переголосування, то чому цього не може зробити ВАСУ 2010-го?", — додав він.

Магера підкреслив, що ЦВК виконає судове рішення як Вищого адмінсуду, так і Верховного суду України.

"Хоч би який із цих судів у результаті прийняв позов до розгляду і ухвалив рішення, ЦВК зобов’язана його виконати. Інших варіантів немає. Як мовиться, обізвався грибом — то лізь у козуб. Назвалися правовою державою, де судові рішення повинні виконуватися, — виконуйте", — заявив заступник голови ЦВК.

Магера впевнений, що ймовірність судового оскарження результатів виборів значно зросте в тому випадку, якщо розрив між переможцем другого туру та його суперником буде незначним.

"Вже сьогодні очевидно: чим меншою буде різниця між першим і другим місцем у другому турі президентських виборів, тим більше ризиків повториться. Тим більше буде напруження в країні, в судах, у ЦВК. Ціна одного голосу дорого коштуватиме. І тут усе залежатиме від політиків", — сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування