Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Європі пояснили, чому бізнесмени не йдуть в Україну

Понеділок, 30 листопада 2009, 11:21

Угода про зону вільної торгівлі з ЄС буде підписана тоді, коли головні економічні гравці в Україні зважаться на економічні реформи.

Про це на брифінгу в понеділок заявив голова делегації Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

"Зараз Україна така сама, як була 20 років тому у багатьох аспектах", - зауважив Пінту Тейшейра.

"Угоду про зону вільної торгівлі буде підписано, коли люди, які мають вплив на економіку, і уряд зрозуміють, що зона вільної торгівлі – це можливість для України трансформувати економіку, залучити нові інвестиції та вийти на ринки країн ЄС", - додав він.

За словами Пінту Тейшейра, "цей фактор впливає на прийняття рішення". "Коли ці люди зрозуміють, що це перевага, тоді буде підписана ця угода", - додав він.

Представник Єврокомісії зазначив, якщо метою нинішнього підходу України до переговорного процесу є захист української економіки в нинішньому стані, "то підписати угоду буде дуже важко".

При цьому Пінту Тейшейра наголосив, що не можна залишати економіку України такою, як вона є.

Представник Єврокомісії зауважив, якщо спитати представників Американської торгової палати чи Європейської бізнес-асоціації про бізнес-клімат в Україні, то вони скажуть, що він "жахливий".

"Корупція, адміністративні перешкоди у різному вигляді, речі, які слугують інтересам певних груп людей, які не хочуть конкуренції, та бюрократія", - пояснив він.

"Якщо ви хочете змінити Україну, ця угода є дуже цікавою", - заявив Пінту Тейшейра.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування