Ющенко закликає Росію розібратися з кордонами

Понеділок, 30 листопада 2009, 11:44

Президент Віктор Ющенко закликає російську сторону найближчим часом започаткувати демаркацію кордонів.

Про це на брифінгу повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова.

За її словами, Україна розраховує на оперативне та об'єктивне розслідування компетентними органами РФ всіх обставин інциденту щодо застосування російськими прикордонниками зброї, внаслідок чого загинув громадянин України.

"Віктор Ющенко закликав російську сторону до оперативного та об'єктивного з'ясування усіх обставин інциденту і визначення доцільності застосування зброї", – наголосила вона.

За словами Ванникової, президент підкреслив, що українсько-російський кордон традиційно сприймається громадянами обох країн як кордон дружби і миру, де тісно переплетені економічні, соціальні та культурні відносини між громадянами обох країн.

Однак випадки застосування російською стороною вогнепальної зброї на спільному кордоні останнім часом непоодинокі, зауважила прес-секретар. Це викликає значне занепокоєння.

За словами Ванникової, такі факти переконливо доводять, що зволікання з демаркацією українсько-російського кордону вже неприпустиме.

Адже, з одного боку, лунають заяви про відсутність потреби у межах між братніми народами, з іншого – до представників братнього народу застосовується зброя, додала вона.

"Смерть людини – невиправдана ціна за амбіції політиків і нехтування міжнародним правом", – наголосила прес-секретар.

Ющенко закликав російську сторону "відійти від політики необґрунтованих заяв стосовно демаркації спільного кордону і здійснити найближчим часом практичні кроки зі створення спільної демаркаційної комісії та започаткування демаркації".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування