Ющенку радять почистити свій секретаріат

Понеділок, 30 листопада 2009, 12:05

Віце-спікер Микола Томенко заявляє про незаконність указу президента про звільнення Владислава Лясовського з посади члена Нацради з питань ТБ і радіомовлення.

Про це Томенко сказав на брифінгу у Верховній Раді в понеділок.

За його словами, згідно закону про Нацраду президент або Верховна Рада не можуть одноосібним рішенням звільняти своїх представників.

"Президент або Верховна Рада можуть звільнити лише, якщо ми приймаємо одночасне рішення про недовіру Національній раді як органу", - пояснив Томенко.

Віце-спікер нагадав, що п'ятирічний термін повноважень Лясовського спливає навесні 2010 року і згідно з законом до цього часу президент не має права звільняти ні його, ні когось іншого зі своєї квоти.

"Оскільки дострокове припинення повноважень членів Нацради не належить до його компетенції", - наголосив Томенко.

"В указі президента не вказано жодних підстав для звільнення і таким чином порушено ще одну норму закону. Отже на підставі цього указу Нацрада не може оформити звільнення. Крім того указ може бути оскаржений у суді", - додав він.

На переконання Томенка, "для того, щоб не створювати негативних прецедентів", президент має відкликати свій указ, "а також звільнити хоча б одного працівника свого секретаріату, який цей указ готував".

Лясовського вважають особою, близькою до Петра Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...