Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ хоче поламати Януковичу ноги?

Понеділок, 30 листопада 2009, 13:31

Розгляд поправок до закону про вибори президента може викликати протистояння у парламенті.

Такий прогноз озвучив перший віце-спікер Олександр Лавринович на брифінгу після погоджувальної ради в понеділок.

На його переконання, Верховна Рада може взагалі не вносити зміни до закону про вибори, оскільки п'ять положень, що були визнані КС неконституційними, втратили свою чинність з моменту оголошення рішення і не впливають на процес виборчої кампанії.

Натомість БЮТ, за словами Лавриновича, намагається зараз протиснути свої поправки на користь свого кандидата.

"Набір того, що зараз рекомендується профільному комітету, має на меті два завдання. Перше: привнести хаос в кампанію і друге – поставити під сумнів можливість встановлення результатів виборів", - пояснив перший віце-спікер.

Лавринович нагадав, що зміни до відповідного закону, які готувалися до початку виборчої кампанії, були 100% узгоджені між трьома фракціями – ПР, БЮТ і НУ-НС, і "максимально було зроблено все, щоб провести чесні змагання".

"Зараз, коли є розуміння, хто на якій позиції йде, то нащо ж нам тепер чесне змагання, якщо немає шансів добігти за лідером. Давайте поставимо бар’єри на біговій доріжці, вириємо яму, може ноги поламає?", - зазначив перший віце-спікер.

"Якщо принаймні ті депутати, які не мають жорсткої підпорядкованості кандидату, який бажає унеможливити підбиття підсумків, поставляться відповідально до кожної поправки – тоді можливе внесення змін", - додав він.

В іншому разі Лавринович спрогнозував, що "це викличе дуже серйозне збурення у сесійній залі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування