Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Після виборів Тимошенко і Янукович повернуться до переговорів

Понеділок, 30 листопада 2009, 15:52

Президент Віктор Ющенко припускає, що після виборів БЮТ і Партія регіонів відновлять переговори щодо внесення змін до Конституції.

Про це Ющенко заявив в інтерв’ю регіональним ЗМІ, повідомляє прес-служба президента.

"Після 17 січня можуть бути обставини, які повернуть до тіньових позаконституційних зв’язків між Партією Регіонів та БЮТ", - сказав він.

"Чому ж сьогодні публічно давати клятву, що ти демократ, коли після 17 січня ти можеш повернути у рамках своїх приватних інтересів конституційний процес", – додав Ющенко.

Він вважає, що така позиція найбільших парламентських фракцій по суті є переглядом демократичних завоювань і становить загрозу розвитку суспільства.

"Або ми обираємо шлях, де демократія реалізується, або дві мегафракції демонтують демократію", – сказав президент.

При цьому Ющенко висловив жаль з приводу того, що передвиборча тактика у поглядах українських політиків домінує перед стратегічними інтересами розвитку держави.

"Боляче, коли перемагають політики-тактики, а не політики-стратеги. Бо тактики думають про 17 січня, а не 2017 рік. Народ збагне це, але може вже бути пізно", – сказав президент.

Наводячи паралелі з української історії, Ющенко висловив переконання, що його політикою минулих 5 років "тішилися б Іван Мазепа, Тарас Шевченко, Іван Франко, Михайло Грушевський, Августин Волошин".

При цьому президент додав, що за часів Грушевського і Мазепи Україна стояла перед таким складним політичним викликом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування