Гриценко відмовився від кандидатського привілею

Понеділок, 30 листопада 2009, 21:16

Кандидат на пост президента Анатолій Гриценко заявляє, що відмовився від державної охорони.

Про це він заявив, коментуючи виданий президентом Віктором Ющенком указ про забезпечення безпеки кандидатів на пост президента.

"З першого дня після реєстрації кандидатом у президенти я відмовився від охорони, яка згідно чинного законодавства надається у такому статусі і кожного тижня письмово підтверджую цю відмову на період наступного тижня", - заявив Гриценко.

Політик також зауважив, що й у статусі колишнього міністра оборони, голови парламентського комітету не користується охороною.

"Сам ходжу по вулицях, до магазину, на ринок чи в кінотеатр. Вільно спілкуюся з людьми: відкрито і спокійно", - сказав Гриценко.

За його словами, дехто вважає охорону обов’язковим атрибутом багатих людей, щоб таким чином вирізнятися серед інших.

"Дехто справді боїться нападу і не довіряє правоохоронним органам. Але насправді ці "мерседеси-кубіки" охорони – це скоріше психологічний фактор. Проти лому немає прийому", - сказав Гриценко.

При цьому він наголосив, що не має сумніву у високому рівні професіоналізму офіцерів управління державної охорони, яких він поважає, але не має потреби в їхніх послугах.

"Я й надалі – до кінця виборчої кампанії – не буду залучати співробітників УДО, які б укази не видавав чинний президент", - підкреслив Гриценко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування