У БЮТі хочуть монополізувати лотереї

Середа, 9 грудня 2009, 23:21
БЮТівець Антон Яценко пропонує запровадити державну монополію на проведення лотерей.

Відповідний законопроект внесений до Верховної Ради.

Документом пропонується встановити державну монополію на будь яку лотерейну діяльність та встановити повноваження органів державної влади щодо проведення лотерей.

Крім того, БЮТівець пропонує закріпити  єдині загальні засади з організації та проведення лотерей та на законодавчому рівні визначити типи лотерей.

У пояснювальній записці депутат стверджує, що "прийняття та реалізація законопроекту забезпечить відстоювання фінансових інтересів держави в сфері організації і проведення лотерей, забезпечить збільшення надходжень до держбюджету".

Також, на думку Яценко, цей законопроект "підвищить ефективність державного регулювання у цих сферах, ліквідує прояви недобросовісної конкуренції з боку суб'єктів господарювання, що підриває імідж держави, забезпечить захист прав гравців".

Крім того, БЮТівець зареєстрував законопроект про внесення змін до закону про запровадження мораторію на видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей.

Законопроектом передбачено внесення зміни, якими встановлюється державна монополія на проведення лотерей і лотерейної діяльності, а також запроваджується норма обов'язкового витрачання грошей від лотерейної діяльності на здійснення соцпрограм, які закріплені у держбюджеті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування