Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клінтон сказала, на якого президента України погодяться в США

Четвер, 10 грудня 2009, 10:09
 

У США готові співпрацювати з тим президентом, якого оберуть українці.

Про це заявила держсекретар США Гіларі Клінтон на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Петром Порошенком, передає Укрінформ.

"Ми іще раз висловили сподівання, що виборчий процес проходить без ускладнень, що вибори будуть вільними та прозорими, а їх результати поважатимуться як в Україні, так і в усьому світі", - наголосила вона.

Клінтон підкреслила, що лише волевиявлення народу має визначити, хто саме стане наступним президентом.

"Однак, досягненням "помаранчевої революції", яка багатьох з нас надихнула, стало те, що українці мають право обирати свого лідера без будь-якого втручання, без жодних зловживань", - зазначила Клінтон.

Вона наголосила, що "сильна та незалежна Україна важлива для регіону та для світу в цілому". 

У свою чергу, Порошенко, запевнив присутніх у тому, що українське керівництво "гарантує і може продемонструвати" відкритість і прозорість виборчого процесу в Україні.

Він зазначив, що усі кандидати на президентську посаду мають рівний доступ до засобів масової інформації та однакові можливості з проведення кампанії.

"З моєї точки зору, навіть той факт, що ніхто не знає, хто буде наступним президентом України, є справжнім символом демократії", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування