Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ ВІДМОВИВ УКРАЇНІ ДО ВИБОРІВ

П'ятниця, 11 грудня 2009, 10:11

Міжнародний валютний фонд вирішив відмовити Україні у наданні четвертого траншу кредиту у розмірі 3,5 мільярдів доларів до завершення президентських виборів.

Про це у п'ятницю пише "The New York Times" з посиланням на офіційного представника МВФ, який побажав залишитися неназваним.

За його словам, таке рішення пов'язане з розчаруванням, що наростає, щодо нездатності українських політиків взяти під контроль бюджет.

Представник МВФ зазначив, що Фонд може повернутися до співпраці у будь-який момент, як тільки між лідерами держави буде досягнуто порозуміння.

"Без консенсусу дуже важко рухатися вперед", - сказав він.

Газета також зазначає, що, незважаючи на дефіцит, президент Віктор Ющенко і прем'єр Юлія Тимошенко останніми тижнями змагалися одне з одним у нових витратах.

"Останньою краплею для МВФ стало рішення Ющенка підписати закон про майже 20%-ве підвищення пенсій і зарплат, незважаючи на заперечення, що це призведе до збільшення інфляції та безробіття", - пише "The New York Times".

Як відомо, у четвер віце-прем'єр Григорій Немиря заявив, що українська сторона передала МВФ лист про наміри для виділення чергового траншу кредиту.

Він заявив, що документ підписали прем'єр Юлія Тимошенко, в.о. міністра економіки Ігор Уманський та голова Нацбанку Володимир Стельмах.

Водночас Немиря зазначив, що підпис Ющенка не знадобиться, оскільки президент "сам себе усунув" від процесу переговорів з МВФ, підписавши закон про підвищення соцстандартів

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування