Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин зрозумів, як фальсифікуватимуть вибори

П'ятниця, 11 грудня 2009, 10:49

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що у процедурі формування виборчих комісій закладена можлива фальсифікація президентських виборів.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер у Тернополі, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Це основна загроза можливих фальсифікацій виборів", - сказав спікер.

"Те, що ми маємо викривлену картину з формуванням виборчих комісій - це факт", - зазначив він.

"На Буковині, на Івано-Франківщині та в інших регіонах до мене зверталися багато людей, які розповідали про те, що певні політичні сили пропонують зарплати членам виборчих комісій, і вже багатьох з них поставили "на утримання".

Литвин також зауважив, що "деякі кандидаті в Президенти, навіть не соромлячись, заявляють про те, що передають свої квоти у комісіях іншому кандидату".

"Я переконаний, що зараз про це потрібно публічно говорити, виносити відповідні застереження, оскільки при такому підході члени виборчих комісій мають знати: після першого туру буде проведено перерахунок бюлетенів для з`ясування, чи голосувала особисто та чи інша людина, бюлетень якої вкинуто у скриню, особливо з урахуванням того, що у західних областях багато людей працюють за кордоном", - сказав він.

"Якщо питання про перерахунок голосів не буде підтримано представниками тієї чи іншої політичної сили у парламенті, це означатиме, що саме вона причетна до антизаконних дій під час виборів", - підкреслив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...