У Ющенка знову спіймали Тимошенко на маніпуляціях

П'ятниця, 11 грудня 2009, 11:19

Секретаріат президента звинувачує уряд у маніпулюванні даними про доходи бюджету через зарахування до них коштів МВФ.

Про це йдеться в заяві секретаріату.

Зокрема там вказують, що у листопаді до доходів державного бюджету було зараховано 14 мільярдів гривень, отриманих від розподілених Міжнародним валютним фондом спеціальних прав запозичень (СПЗ), що належать Україні.

І показувати в бюджеті їх слід було як зобовязання.

"Зарахувавши розподілені МВФ кошти до доходів бюджету, уряд продовжив практику маніпулювання в бюджетній сфері, оскільки у такий спосіб приховується зростання дефіциту бюджету та державного боргу, граничні розміри яких на сьогодні вже перевищені", - йдеться в заяві.

"При цьому уряд замовчує, за рахунок якого ресурсу буде підтримуватися на мінімально необхідному рівні авуари нашої країни у СПЗ у подальшому", - зазначають у секретаріаті .

"На жаль, бажання створити видимість покращання ситуації з надходженнями до бюджету та хоч частково приховати існуючу "дірку" в доходах бюджету переважило здоровий глузд", - вважають у Ющенка.

Як відомо, 4 грудня прем'єр-міністр заявила про те, що Україна отримала дивіденди до Державного бюджету від Міжнародного валютного фонду в розмірі 2 млрд. доларів.

"Ми зробили те, що не зробив ніхто. З 1970 року такого не було. Ми

отримали від МВФ, де ми є засновники, ми примудрилися отримати дивіденди в Державний бюджет України. Вони пішли як прибуток - це 2 млрд. доларів", - сказала вона .  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування