Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Таїланді затримали літак зі зброєю, який летів в Україну?

Неділя, 13 грудня 2009, 14:56

Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію про затримання в Таїланді літака Іл-76 зі зброєю на борту, який нібито прямував в Україну.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу МЗС.

Як повідомляють деякі ЗМІ з посиланням на таїландське агентство ТНА, Іл-76 з майже 40 тоннами зброї був затриманий у суботу після огляду в аеропорту Дон Міанг в Бангкоку.

У цьому аеропорту літак приземлився для дозаправки. На його борту - ручні гранатомети і переносні зенітно-ракетні комплекси.

За інформацією агентства, командир екіпажу на допиті у таїландській поліції повідомив, що літак вилетів з України і завантажив зброю в Північній Кореї. Після дозаправок у Таїланді і на Шрі-Ланці літак повинен був прибути в Україну.

При цьому командир судна стверджує, що екіпаж не знав про військовий характер вантажу.

Екіпаж літака складається з 5 осіб (громадяни Білорусії і Казахстану). Літак Іл-76 зареєстрований у Грузії.

Разом з тим, BBC повідомляє, що літак Іл-76 перевозив зброю, імовірно, з Північної Кореї в Південну Азію.

Згідно з повідомленням, заступник прем'єра Таїланду Сутеп Таунгсубан сказав, що члени екіпажу запросили дозволу на дозаправлення в аеропорту Бангкока, після чого місцеві інспектори виявили на борту стрілецьку зброю, вибухівку, гранатомети і навіть ракети.

За даними газети Bangkok Post, загальна вага зброї склала 35 тонн.
   
Як стверджує заступник таїландського прем'єра, члени екіпажу намагалися дезінформувати владу Таїланду, заявивши, що перевозять обладнання для буріння нафтових свердловин.
   
Один з підозрюваних заявив, що літак вилетів з Росії до Північної Кореї, де була завантажена зброя.

Тим часом, повідомляють ЗМІ, літак вилетів зі столиці Північної Кореї Пхеньяна. Про те, куди саме він прямував, точно невідомо, однак, за неофіційними даними влади Таїланду, місцем посадки повинна була стати одна з країн Південної Азії, можливо, Пакистан.
   
За іншими даними, літак прямував на Шрі-Ланку, або ж на Близький Схід.
   
Видання також стверджує з посиланням на представників влади Таїланду, що літак може належати Грузії або ж Росії.

Пізніше керівник єдиної транспортної адміністрації Грузії Георгій Бокучава заявив, що затриманий владою Таїланду літак був у свій час однієї з грузинських авіакомпаній переданий в лізинг української авіакомпанії.

"Цей літак значиться в реєстрі однієї з грузинських авіакомпаній, однак був орендований українською компанією, яка здійснює перевезення вантажів такого типу", - сказав Бакучава.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...