Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У 2004 Луценка використали, як місток до Мороза – Безсмертний

Неділя, 13 грудня 2009, 21:50
Юрія Луценка залучили до Помаранчевої революції у 2004 році, щоб привести на Майдан лідера Соцпартії Олександра Мороза.

Про це заявив голова центрвиконкому "Нашої України" Роман Безсмертний в програмі "Чорне та біле" на телеканалі ТВі.

"Це була ціла технологія, яка була розроблена тими ж учасниками цього процесу - Володимиром Філенком, Тарасом Стецьківим і мною - спочатку залучити Юрія Луценка, а через нього привести на Майдан Мороза", - сказав він.

"Якщо бути чесним і відвертим, то Луценко, а потім і Валентина Семенюк - це був місток, щоб на Майдані з'явився Мороз", - підкреслив Безсмертний.

Крім того, він заявив, що після парламентських виборів 2006 року, під час переговорів про створення коаліції з БЮТ і Соцпартією, Наша Україна провела консультації щодо коаліції з Партією регіонів та був підготовлений проект коаліційної угоди.

"З тактичних міркувань, щоб зробити більш зговірливими в ході переговорного процесу, я звернувся до Романа Зварича і попросив його провести консультації з Партією регіонів, щоб наші колеги зрозуміли, що треба швидше давати відповідь на питання коаліції", - сказав політик.

Водночас Безсмертний заявив: "Задовго до того, як почався тісний діалог Мороза з нами і Тимошенко, нам було відомо про те, що Мороз до фіналу не дійде".

"Ситуація у фракції соціалістів була такою, що Олександр Олександрович (Мороз) був заручником переважної більшості членів фракції, які не тільки не хотіли бути в коаліції з Нашою Україною, а особливо не хотіли бути в союзі з Тимошенко", - наголосив він.

"Для мене повною закономірністю було те, що в кінці-кінців соціалісти прийняли рішення піти в коаліцію з Партією регіонів", - зазначив політик.

Крім того, Безсмертний розповів, що у 2004 році частина мітингувальників на Майдані заявили, що не підуть до того часу, "поки не буде призначена Тимошенко прем'єром".

"Мене шокувало, коли я дізнався про те, що фінансував подальше утримання цих людей за виборчі кошти Олександр Турчинов", - сказав він.

"Коли треба було годувати людей на Майдані, а це десятки тисяч, то грошей для цього не було і я з колегами був змушений бігати по Києву, шукати продукти. А тут знайшлися ці кошти, щоб люди утримувались", - зазначив політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...