Янукович заприсягнувся визнати будь-який результат

Понеділок, 14 грудня 2009, 13:24
 

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович підписав кодекс чесного ведення виборчої кампанії 2010 року.

Текст кодексу, розроблений Партією регіонів, пропонується підписати всім кандидатам у президенти.

Стандарти, прописані у документі, закликають кандидатів забезпечити чесність та прозорість виборчого закону "до, під час і після виборів " з дотримання Конституції та чинних законів.

"Я закликаю усіх кандидатів приєднатися до підписання кодексу честі. На мій погляд, це дасть можливість на цей період встановити певні правила етики для кожного з кандидатів та їхніх команд. Це дасть також можливість дотримуватися їх у майбутньому", - сказав він

Серед іншого кандидатам пропонується "поважати свободу слова та зібрань, а також право усіх засобів масової інформації відкрито та вільно повідомляти про хід виборчої кампанії під час виборів, підтримувати нейтральний та професійний підхід до проведення виборів з боку працівників виборчих комісій на всіх рівнях", та ін.

Крім того. окремими положення прописані пропозиції "не зловживати правом на судовий захист шляхом подання неправдивих скарг", а також "визнати офіційні результати виборів, подавати усі скарги у визначені законом органи розгляду та виконувати їхні рішення , якщо такі відповідають конституції і законам".

Також у кодексі ПР йдеться про неприпустимість підкупу під час виборчої кампанії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News