Литвин каже, що правила гри взяли в заручники

Понеділок, 14 грудня 2009, 22:47
Ситуація навколо закону про вибори може дати підстави для оскарження результатів виборів.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі телеканалу ICTV.

"Зараз закон став заручником технологій і заручником сварки між цими політичними силами (БЮТ і Партією регіонів). Це може мати негативні наслідки в тому плані, що будуть певні підстави для оскарження результатів виборів", - зазначив він.

Спікер наголосив, що норми закону про вибори, які Конституційний Суд визнав неконституційними, не діють.

За словами Литвина, цей закон треба "почистити", врахувавши рішення КС і зауваження Венеціанської комісії.

"Ми маємо прийняти виборчий кодекс, у якому передбачити процедуру обрання президента, Верховної Ради, місцевих органів влади", - підкреслив він, додавши, що зміни до цього кодексу мають вноситися менш, ніж 300 депутатами.

"Тоді не буде спокуси перед виборами і у процесі виборчої кампанії змінювати правила гри. Дай Боже, що після першого туру президентських виборів не довелося знову займатися законодавством", - сказав спікер.

Крім того, коментуючи заяву президента Віктора Ющенка про те, що Верховна Рада буде розпущена, якщо протягом 100 днів не затвердить президентський проект Конституції, Литвин сказав: "Якщо таке питання ставити у практичну площину, то треба спочатку подати Конституцію, щоб подивитися, що в цій Конституції".

"Може там буде написано, що ми кудись повинні здати країну в оренду. Ніхто ще тексту не бачив після всенародного обговорення цього документу", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування