Медведєв тепер одноосібно може засилати війська за кордон

Середа, 16 грудня 2009, 09:39
 

Президент РФ отримав право ухвалювати рішення про оперативне використання за межами території Росії формувань Збройних сил Росії.

Відповідні пропозиції президента Дмитра Медведєва підтримала в середу Рада Федерації Росії, передає УНІАН.

Підтримка цієї пропозиції надасть президенту РФ можливість не звертатися у Раду Федерації з кожного конкретного випадку оперативного використовування формувань Збройних сил за межами Росії.

Як повідомлялося, 8 грудня Медведєв вніс у Раду Федерації РФ пропозицію щодо надання главі держави можливості оперативно використовувати війська за межами Росії.

9 листопада Медведєв підписав закон "Про внесення змін до закону "Про оборону", що визначає порядок використання Збройних сил РФ за кордоном.

Закон було прийнято Державною думою РФ 23 жовтня 2009 року і схвалений Радою федерації 30 жовтня 2009 року.

Документом передбачено, що формування Збройних сил РФ можуть оперативно використовуватися за межами Росії для розв'язання таких задач: відбиття нападу на Збройні сили РФ або інші війська, дислоковані за межами території Росії; відбиття або запобігання агресії проти іншої держави; захист громадян РФ за кордоном; боротьба з піратством і з метою забезпечення безпеки судноплавства.

5 листопада Медведєв заявив, що закон про використовування армії за межами країни застосовуватиметься лише у разі крайньої необхідності".

23 жовтня міністр закордонних справ України Петро Порошенко після переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим заявив, що роз`яснення МЗС РФ щодо закону про використовування російської армії за кордоном повністю задовольнили Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування