По Україні роз'їжджаються "наглядачі"

Середа, 16 грудня 2009, 11:51
 

50 довгострокових спостерігачів за президентськими виборами від місії ENEMO приступають до роботи з 17 грудня в Україні.

Про це заявила на прес-конференції в Києві керівник міжнародної місії ENEMO за спостереженням за виборами Таскин Рахимбек, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми знаємо доволі багато про виборчий процес в Україні. Ми будемо проводити роботу неупереджено та об'єктивно", - запевнила вона.

За словами Рахимбек, 50 довгострокових спостерігачів місії вже прибули в Україну та в четвер роз'їдуться по регіонах.

У цілому, в місію ENEMO входять представники 23 неурядових організацій з 17 країн - учасниць СНД, країн Східної і Центральної Європи, Центральної Азії.

Рахимбек нагадала, що місія проводила спостереження за виборами президента України в 2004 році, а також за ходом парламентських виборів у 2006-2007 роках.

Місія ENEMO має намір представити три звіти за результатами свого спостереження - за підсумками першого і другого турів, а також заключний звіт.

Крім того, для спостереження за ходом виборів і підрахунку голосів в Україну прибудуть 440 короткострокових спостерігачів ENEMO.

Рахимбек також пояснила, що місія вже подала всі документи до ЦВК для реєстрації довгострокових спостерігачів. Очікується, що ЦВК зареєструє їх найближчим часом.

Вона додала, що ENEMO співпрацює з іншими місіями щодо обміну технічними контактами і матеріалами.

Координатор довгострокових спостерігачів місії ENEMO Флорін Поенару в свою чергу підкреслив, що на виборах у 2004 році місія була більш чисельною - до її складу входило близько 1 тис. спостерігачів.

Разом з тим, на нинішніх виборах у складі місії ENEMO буде більше довгострокових спостерігачів.

Він зазначив, що виходячи з досвіду спостереження на попередніх виборах, ENEMO дійшла висновку про необхідність більш глибокого вивчення ситуації в країні напередодні виборів, зокрема щодо ведення передвиборної агітації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування