Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада закрила комісію про набіг СБУ на "Нафтогаз"

Середа, 16 грудня 2009, 12:39

Верховна Рада не прийняла звіт комісії щодо порушення посадовими особами СБУ чинного законодавства України при вилученні документів НАК "Нафтогаз України" щодо розмитнення газу "РосУкрЕнерго".

За звіт комісії Романа Зварича проголосувало 187 депутатів.

Комісія припинила свою діяльність

У ході звіту Зварич заявив, що комісія встановила "халатність" у роботі слідчого управління СБУ, яке порушила справу за фактом розмитнення газу "РосУкрЕнерго" та затримала заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Шепітька.

Він також наголосив, що слідчі СБУ не повідомили комісію інформацію, що підтвердила б правомірність порушення ними справи.

"Комісія має сильні підстави сумніватися у свідченнях СБУ, що такі підстави були. Щодо існування злочинного угрупування (в уряді), про що говорив на засіданні Хорошковський, ніхто з опитаних не зміг назвати прізвища учасників цього угрупування. Це були голослівні твердження", - зазначив Зварич.

Також комісія не знайшла свідків злочинних дій Шепітька.

У зв'язку з цим Зварич висловив думку, що працівники СБУ мають нести за свої дії карну відповідальність.

Водночас комісія також не встановила вплив президента на дії СБУ.

Як відомо, на початку березня  слідчі СБУ з кількома представниками групи Альфа потрапили до будівлі Нафтогазу для виїмки документі у справі про заволодіння службовими особами "Нафтогазу" за попередньою змовою 6,3 млрд кубометрів транзитного газу.

Раніше СБУ арештувало начальника відділу енергетичної митниці державної митної служби Тараса Шепітька.

Виступаючи перед депутатами 4 березня, перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський звинуватив керівництво уряду в незаконних оборудках з газом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування