Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов пропонує Януковичу проконтролювати кожну копійку

Середа, 16 грудня 2009, 14:57
 

Уряд закликає президента Віктора Ющенка без зволікання підписати закон про виділення 608 млн. грн. на подолання епідемії грипу.

З таким проханням від імені уряду звернувся перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, повідомляє УНІАН.

"Я звертаюсь до пана президента з проханням не зволікати, не гратися в політичні ігри і негайно підписати цей закон", - сказав Турчинов на брифінгу.

Перший віце-прем'єр нагадав, що закон передбачає виділення 608 млн. грн. системі охорони здоров'я. За його словами, 50% цієї суми буде спрямовано в регіони для міських і районних лікарень.

"Приблизно 108 млн. планується спрямувати на виплату доплат до заробітних плат медичним працівникам, ще 380 млн. - на закупівлю обладнання і 120 млн. - на закупівлю медикаментів та ліків", - уточнив він.

Турчинов також закликав опозицію проконтролювати цільове використання цих коштів або через парламентські комітети, комісії, або за допомогою окремих груп народних депутатів.

"Ми готові відкрити будь-які документи як на центральному рівні, так і забезпечимо відкриття документів на регіональному рівні, щоб була проконтрольована кожна копійка з цих ресурсів", - запевнив перший віце-прем'єр.

"Для нас - уряду - дуже важливо, щоб всі ці ресурси були ефективно використані для реформування охорони здоров'я і проведення першочергових заходів, пов'язаних з боротьбою проти епідемії", - підкреслив він.

Як відомо, 15 грудня Верховна Рада підтримала закон про виділення 608 млн. гривень на подолання епідемії грипу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування