Ющенко вимагає, щоб Тимошенко його слухалася

Середа, 16 грудня 2009, 17:27
Переговори з питань міжнародного співробітництва в енергетичній сфері Кабмін має проводити на основі директив президента.

Про це йдеться у листі президента Віктора Ющенка до прем'єра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент посилається на інформацію, відповідно до якої Мінпаливенерго проводить роботу з підготовки меморандуму між "Росатомом" та мінпаливенерго щодо розвитку співробітництва в галузі геологорозвідки, видобування та переробки уранових руд.

"Такі дії відбуваються всупереч рішенню Ради нацбезпеки і оборони від 5 червня 2009 року про розвиток ринків паливно-енергетичних ресурсів в рамках реалізації енергетичної стратегії на період до 2030 року", - йдеться у листі.

Ющенко нагадує, що згідно з цим рішенням Кабмін мав розробити проект міжурядової угоди із зазначених питань з урядом РФ.

У відповідності із вказівками Кабміну та керуючись рішенням російсько-української міждержавної комісії, Мінпаливенерго планує найближчим часом підготувати та погодити з російською стороною остаточну редакцію меморандуму, зазначили на Банковій.

"Вказані дії уряду суперечать положенням указів президента та є антиконституційними", - переконаний Ющенко.

"Вважаю неприпустимим проведення переговорів із зовнішньоекономічних питань з порушенням встановленого порядку та вимог інституційного механізму, визначеного відповідними указами президента", - йдеться у листі.

Ющенко вимагає припинення дій Мінпаливенерго та уряду з подальшої розробки та погодження меморандуму і внесення на затвердження проекту директив на переговори з Росією щодо міжурядової угоди згідно з відповідним рішенням РНБО.

"Президент звертає увагу прем'єра на те, що відповідні переговори на міжурядовому та міжвідомчому рівні Кабмін має проводити, керуючись письмовими директивами, затвердженими в установленому порядку президентом", - зазначили у секретаріаті.

Крім того, президент вважає за необхідне включити представників апарату РНБО та секретаріату президента до складу підкомісій з питань паливно-енергетичного комплексу та з питань атомної енергетики і ядерних матеріалів комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міжвідомчої комісії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування