Луценко лякає членів виборчкомів в’язницею

Середа, 16 грудня 2009, 19:25
Міністерство внутрішніх справ підготувало для членів виборчкомів звернення щодо недопущення фальсифікацій на виборах.

Про це на прес-конференції у Тернополі повідомив голова МВС Юрій Луценко.

"Ми розсилаємо це звернення діючим членам виборчих комісій, щоб вони чітко знали свою відповідальність, а також замислились, чи варто брати гріх на душу за гроші, які платять організатори фальсифікацій", - сказав міністр.

За його словами, у зверненні перераховано статті Кримінального кодексу щодо фальсифікації виборів і вказано, яка відповідальність чекає за скоєння такого порушення.

Також описано випадки порушення кримінальних справ після виборів 2004 і 2006 років щодо працівників дільничних виборчих комісій.

Цього року, зауважив Луценко, надійшов "серйозний сигнал" після позачергових виборів до Тернопільської обласної ради.

"Коли було піднято документацію в обраних дільницях, міліція виявила кілька сотень сфальсифікованих підписів громадян, які не брали участі у виборах. Порушено три кримінальні справи, вони передані у прокуратуру", - зазначив він.

"Правда, по одній із них, як мені відомо, секретар комісії була притягнута до адміністративної відповідальності", - повідомив міністр.

Разом з тим, Луценко застеріг членів комісій від будь-яких зловживань.

"Бо ті, хто підкуповують, потім сховаються у тінь. Як показує досвід, вони потім так і не здані правосуддю, а покарання несуть ті стрілочники, які взяли всю провину на себе", - заявив він.

"І родичам членів виборчих комісій радив би нагадати, що вони їх хочуть бачити здоровими вдома, а не носити їм потім передачі", - наголосив Луценко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування