Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейський радник Тимошенко похвалила її за підхід

Четвер, 17 грудня 2009, 12:33

Екс-доповідач Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Ганне Северінсен задоволена "проєвропейським підходом" прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це Северінсен, яка нині є позаштатним радником Тимошенко, сказала в інтерв'ю Радіо "Свобода".

"Справді, час від часу я з нею (Тимошенко) зустрічаюся, щоб "продовжити" роботу співдоповідача Ради Європи. Я надаю консультації щодо питань про вибори, демократію та конституційні зміни", - підтвердила європейський політик.

"Я дуже задоволена її (прем'єра) проєвропейським підходом. Я думаю, що Юлія Тимошенко зрозуміла, що для того, щоб наблизитися до ЄС, треба проводити реформи", - заявила Северінсен.

На запитання, які реформи були початі і які були завершені, вона ухильно відповіла:

"Ці два роки були дуже бурхливими. Але я знаю, що в програмі її (Тимошенко) партії є пункт про євроінтеграцію".

На запитання, чи відповідає партія "Батьківщина" та Блок Юлії Тимошенко політичним засадам Європейської народної партії, до якої вони належать, Северінсен зазначила:

"Платформа Європейської народної партії (ЄНП) дуже широка. Я є членом Ліберальної партії і вважаю, що платформа партії Тимошенко збігається з платформою європейських правих. Із роботи в Раді Європи я знаю, що багато українських партій приєдналися до цієї політичної сили".

Як відомо, раніше ЄНП висловилася на підтримку демократичного кандидата в президенти України на виборах 17 січня 2010 року. А у прес-службі українського прем'єра заявили, що в ЄНП назвали Тимошенко майбутнім президентом країни.

Северінсен - данський політик, вона 13 років була співдоповідачем Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування